Inspiraatio

Joskus sitä iskee silmänsä johonkin, josta saa inspiraation. Tilasin Kangaskapinasta kauan himoitsemaani Sulkasato -trikoota pastellinvärinsenä ja samoihin aikoihin löysin Kässäkerho pom pomin alekorista hurmaavan vaaleanturkoosin merinosinkku vyyhdin. Kotona nämä kaksi kohtasivat ja sopivat täydellisesti toisilleen. Halusin neuloa langasta, kankaasta ommeltuun mekkoon sopivan yläosan. Ohjeeksi mekkoon valikoitui Made by Runin kaava ja neuleeseen Andi Saterlungin Zinone. Ostin kankaan kaveriksi Kuopion Napista ja Nauhasta valkoista laadultaan napakampaa trikoota mekon yläosaan ja neulelangan lisäksi valkoista Katian Concept Silky Lace -lankaa.

Luulen, että minun täytyy vielä jatkaa neuleen vyötäröresoria hieman ja ommella mekkoon helma ylemmäksi, jotta valkoinen kangas ei näy neuleen alta. Pidin tätä kuvauspäivänä yllä myös töissä ja kokoajan oli tunne, että täytyy nyhtää yläosaa alemmaksi ja vuorostaan nostella helmaosiota. Tykkään hyvin istuvista vaatteista ja on inhottavaa olla, jos kokoajan joutuu jotakin kohentelemaan.

Zinone oli melko yksinkertainen rakenteeltaan ensin neulottiin takaosan pitsi, jonka reunoista poimittiin olkapäiden kohdalta etuosan pitsit. Viimeiseksi neulottiin vartalo-osio ja i-cord bind off pääntien reunaan. Luulen, että ajan salliessa olisin itse miettinyt neulejärjestyksen uusiksi, jotta olisin saanut neulottua koko vaatteen yhtenä kappaleena. Nyt neuloin ohjeen mukaan ja minulla oli tuuria, että onnistuin koon kanssa. Ohjeessa itsessään oli pieniä puutteita, jotka vähän ärsyttivät menoa esim. väitietoja silmukkamääristä oli liian harvoin. Tein itse lyhennetyillä kerroksilla muotoiluja rinnan kohdalle, alkuperäisessä ohjeessa ei ole muotoiluja.

 

Zinone

Neuleen ohje: Zinone by Andi Satterlund

Lanka: Kässäkerho Pom Pom Merino Single 100 g, ei värikartassa ja Katia Concept Silky Lace 50 g, värissä 152

Puikot: 3 ja 3,25 mm knit pron pyöröt

Fiilis: Melkein mitä ajattelin, vielä on muokkailtava hieman.

 

 

insp2

Kuva: Ninni Ulmanen

 

42574167900_9454a775db_h

Kuva: Ninni Ulmanen

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvat: Ninni Ulmanen

 

kurre

Kuvaussessiota viihdytti huvittavan kesy orava, josta Ninni sai napattua pari kuvaa. Poloinen melkein kiipesi syliin 🙂

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Inspiraatio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s