Ystävälle

Sain ystävältäni pyynnön neuloa sormikkaat, samanlaiset jotka jo aikaisemmin olin neulonut hänelle lahjaksi. Lupasin toteuttaa pyynnön, jos saisin neuloa omaan tahtiini. Neulefestareilla huomasin, että ystäväni joka pyynnön esitti, ihaili erästä tiettyä lankaa, jota ei kummiskaan raaskinut ostaa. Ostin langan salaa ja neuloin siitä toiveidenmukaiset sormikkaat vaivihkaa hitaaseen tahtiin.

Neuloin nämä ja aikaisemmat sormikkaat omalla Ystävänpäivän -sormikkaat ohjeellani, jättäen kirjoneuleen pois. Näin muutaman vuoden jälkeen, ohjetta uudelleen neuloessa voi todeta, että ei paha mutta parannettavaa olisi paljon. Vanhoja ohjeita en kummiskaan näe tarpeelliseksi kirjoittaa uudelleen, vaikka jokaisen neulekokemuksen jälkeen ohjeen kykenisi kirjoittamaan paremmin. Tällä logiikalla kirjoittaminen ei päättyisi koskaan… Niimpä tyydyn varoittelemaan, että ohjeen voi hyvin neuloa yksivärisenäkin, mutta joutuu laskemaan tarpeelliset silmukka- ja rivimäärät taulukosta, koska en hoksannut ohjetta kirjoittaessani tätä mahdollisuutta.

Ryhdyin toimeen vähän pitkin hampain, mutta ilmeisesti kolme vuotta on sen verran pitkä aika, että tuntuu kuin neuloisi vieraan kirjoittamasta ohjeesta ja ensimmäistä kertaa… Mikä on ihan hyvä juttu, sillä omien ohjeiden tai ylipäätään saman ohjeen neulominen useampaan kertaan takkuaa. Sormikkaistakin tuli ihan saajalleen passelit, neuloinhan samalla logiikalla, kuten aikaisemminkin. Yritin nimittäin neuloa sormikkaita itselleni ja tadaa, sain liian pienet sormikkaat minulle ja sopivat Emmalle. Vielä kun jaksaisi neuloa sormikkaat itsellekin, tosin tähän ohjeeseen en koske taas vähään aikaan, jotta en pääse kyllästymään.

 

 

Ystävälle

Ohje: Ystävänpäivän sormikkaat (Valentine`s Day gloves) by Niina Risulainen

Lanka: Handu Kashmirsukkis, 65 g

Puikot: 2 mm chiagoon irtopäiset mini pyöröt

Fiilis: Ihanaa, kun saaja tykkäsi!

 

 

emmansormikkaat

Näissä sormikkaissa idea on peukalokiilan lisäysten persoonallisessa paikassa, mikä tekee sormikkaista yllättävän istuvat

 

36053110383_1985f8c814_b

Myös peukalon kavennukset on toteutettu käden muotoa mukaillen hieman erikoisemmin

 

36861934875_52a028a817_b

Ranteet ovat tarpeeksi pitkät ja varrensuuta korostaa nirkkoreuna

 

36691203712_db891ceef8_b

Parhaiten kiila erottuu monivärisillä langoilla neulotuista sormikkaista

 

36861936275_0478ae7c4c_b

 

36053110873_ef0affffc2_b

 

36861938035_80956f2f9f_b

Menin taas kuvamäärän kanssa liiallisuuksiin, mutta nämä ovat niin ihanat, että oli pakko!

 

 

10 kommenttia artikkeliin ”Ystävälle

  1. Kiitoksia, innostuin tästä kutomaan ensimmäisiä sormikkaita koskaan! Ensimmäisestä puuttuu vielä peukalo, mutta kohta sekin on ja niistä tulee niin ihanat.että suunnittelen jo.listä.langasta tulisi seuraavat. Ohje on hyvä ja selkeä, vähän huoletti se ’Ei aloittelijoille’ mutta kun nyt 8 vuoden ajan on koko ajan pukit heiluneet niin uskaltauduin siitä huolimatta. Zauberballista tulee tosi kivat!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s